Povorka ponosa u Beogradu 28. septembra

05. 09. 2014

1380687_624265737604855_167047602_nPovorka ponosa u Beogradu bit će održana u nedjelju, 28. septembra, a predstavnik organizacijskog odbora Goran Miletić izjavio je da će se povorka kretati centrom Beograda od Vlade Srbije do Narodne skupštine, izvještavaju tamošnji mediji. Povorka će biti ključni događaj Nedelje ponosa, od 22. do 29. septembra.

Iako se ovogodišnja povorka trebala održati 31. maja, od datuma se odustalo zbog velikih poplava koje su tada pogodile Srbiju.

Miletić ostavlja mogućnost da, nakon konačnog dogovora s policijom, bude još nekih malih korekcija trase o kojima će organizatori na vrijeme obavijestiti javnost.

Na pitanje vjeruje li hoće li ove godine parada biti održana, Miletić je rekao da vjeruje da hoće i dodao da je to “uvijek zavisilo od odluke jednog čovjeka koji se nalazi na vrhu piramide vlasti, bez obzira na to iz koje stranke dolazi”.

Miletić je rekao da organizatori Povorke ponosa imaju odličnu suradnju s policijom i podršku ministrice za europske integracije Jadranke Joksimović i članova njenog kabineta, kao i velikog broja ambasadora zapadnih zemlja.

Izvor: CroL

Foto: Vesna Lalić / ParaDA! Da šetamo zajedno

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!